poniedziałek, 16 maja 2016

Kuskus z warzywami i grejpfrutem [ENG]

Couscous with veggies & grapefruit

Super szybki (tylko 15 min) przepis na Kuskus z warzywami i grejpfrutem .. lekkostrawne, pyszne, idealne na każdą porę dnia :)

Super-fast (just 15 min in total) recipe for couscous with veggies & grapefruit .. easy to digest, delicious, perfect for any time of day :)


SKŁADNIKI:
2 porcje
  • 100g kuskus
  • pół grejpfruta
  • pół średniej wielkości cukinii
  • 1 cebula szalotka
  • ćwiartka średniej wielkości selera
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • sos sojowy
  • świeża bazylia

INGREDIENTS: 2 servings
  • 100g couscous
  • half a grapefruit
  • half a medium-sized zucchini
  • 1 shallot
  • a quarter of a medium-sized celery
  • 6 cherry tomatoes
  • 1 carrot
  • 2 tbsp rapeseed oil
  • soy sauce
  • fresh basil

PRZYGOTOWANIE

Do średniej wielkości rondla wsyp kuskus. Zalej wrzącą wodą (ok. 2cm powyżej poziomu kaszy) i odstaw w spokoju na kilka minut, aż woda się wchłonie. Rozgrzej olej na patelni, dodaj warzywa pokrojone jak na zdjeciu, tj. szalotkę, seler, marchew, po chwili dodaj cukinię i pomidory (one potrzebuję mniej czasu na zmięknięcie). Dodaj 1 łyżkę sosu sojowego. Kiedy zauważysz, że cukinia jest coraz bardziej miękka dodaj kuskus. Mieszając dolej odrobinę sosu sojowego - do smaku. Przełóż na talerze, posyp świeżą bazylią, dodaj grejpfruta pokrojonego na małe kawałki i …

PREPARATION

To a medium-size saucepan add couscous. Cover it with boiling water (edge of the water should be 2cm above the semolina) and allow to sit undisturbed for a few minutes, until liquid is absorbed. Heat the oil in the pan, add veggies cutted like on the picture: shallot, celery, carrot, after a minute add zucchini and tomatoes (they need less time to soften). Pour 1 spoon of soy sauce. When you will see that zucchini is getting softer add couscous. Add soy sauce to taste and mix it. Divide the salad between two plates, sprinkle it with fresh basil, add grapefruit cutted into small pieces and …
  
 ... Smacznego :) ... Bon appetit!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz