SKŁADNIKI: 4 porcje
- 2 duże buraki
- mix sałat
- 6 rzodkiewek
- 125g mozzarella mini
- 200g piersi z kurczaka
- pieprz, sół, mix suszonych warzyw
- ok. 16 pomidorków koktajlowych
- 4 łyżki oleju lnianego lub oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 3 łyżki wody
- sól, pieprz (szczypta)
INGREDIENTS: 4 servings
- salad mix
- 6 radishes
- 125g mozzarella mini
- 200g chicken breast
- pepper, salt, mix of dried vegetables
- approx. 16 cherry tomatoes
- 4 tablespoons of linseed oil or olive oil
- 2 tablespoons balsamic vinegar
- 3 tablespoons water
- salt, pepper (pinch)
PRZYGOTOWANIE
Piersi z kurczaka pokrój w kostkę 2x2 cm. Do garnka wlej wodę, dodaj pieprz, sól i suszone warzywa, zagotuj. Wrzuć pokrojonego kurczaka. Obierz buraki i pokrój w cienkie talarki (większe można dodatkowo przekroić na pół). W ten sam sposób pokrój rzodkiewki. Pomidorki koktajlowe i kulki mozzarelli przekrój na połówki. Przygotuj sos (wymieszaj wszystkie składniki, roztrzep widelcem). Sałatę podziel na 4 miseczki. Dodaj warzywa, kurczaka i mozzarellę. Na 15 minut przed podaniem polej sosem (ok. 2 łyżki na miseczkę).
PREPARATION
Chicken breasts cut into one-bite cubes. Put a large pot of the water on a high heat and bring to the boil. Add pepper, salt and dried vegetables. Add sliced chicken to the boiling water and wait for the grains to start dancing around. Peel beetroots and cut them into thin slices (bigger once cut in half). Do the same with radishes. Cherry tomatoes and mozzarella balls cut into halves. Divide the salad between four plates. Add ealier cutted veggies, chicken and mozzarella. Prepare the dressing (mix all the ingredients with a fork). Pour the dressing over the salad no later than 15 minutes before serving (approx. 2 tablespoons per plate).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz